Wat voorbij komt

Spinnen

spinning-820x400
‘Ik wed dat je het hartstikke gaaf vind,’ zei vriendinnetje C toen ik wat zuinigjes reageerde op haar vraag of ik zin had om mee te gaan. Voordat ik de kans kreeg om haar onzalige idee resoluut van de hand te wijzen, trok ze een laatje uit haar kast en draaide het ondersteboven. ‘De instructeur is de meest sexy man die je ooit gezien hebt. Zoek maar een leuk setje uit.’ Op het bed lagen wel acht of negen sportieve outfits en mijn weerzin slonk. Ik koos een kleurig setje.
‘Die is net nieuw!’ Ik grijnsde vals. ‘Jammer, joh!’
We waren te laat – mijn schuld, ik twijfelde of haar nieuwe setje niet te uitdagend was en probeerde ze bijna allemaal ‘even’ – en alleen vlak vooraan waren nog twee fietsen vrij. Tussen de meelijwekkende types die zich graag vlak bij de meester in het zweet werken, dacht ik chagrijnig omdat ik me over had laten halen, maar begreep ze onmiddellijk toen hij de fiets vooraan beklom. Niet het jonge afgetrainde broekie dat ik verwachtte, maar een mán in de meest gunstige zin van het woord. Zijn ogenschijnlijk onbedwingbare krullen waren van het soort waar een vrouw graag haar handen door laat dwalen. Mijn blik gleed over zijn goedgevormde lijf. Hij grijnsde toen hij me betrapte. Ik weet niet meer precies wat voor kleur ze hadden, maar de lichtjes in zijn ogen zie ik nog moeiteloos voor me.
Hij stapte weer af en liep naar me toe.
‘Je bent nieuw,’ zei hij met zachte stem. ‘Ik ben Harry.’ Hij stak zijn hand uit en omvatte de mijne behoedzaam. Ik slikte moeilijk. ‘Wees maar niet bang, ik zal lief voor je zijn.’ Ik was blij dat C zijn aandacht opeiste met de opmerking dat ik lastig over te halen was geweest.
‘Playing hard to get?’ Hij lachte zo ongelooflijk opwindend dat mijn buik samentrok en ik blij was dat ik al op mijn fiets zat Een uur lang voelde ik zijn ogen op me rusten. Zijn met donkere stem uitgesproken instructies leken alleen voor mij bestemd. Ik durfde nauwelijks op te kijken en fietste of mijn leven ervan af hing.
En nu, terwijl ik uitgeput maar fris gedoucht klaar sta om naar huis te gaan, zegt C: ‘Kom, we drinken nog wat aan de bar. Harry schuift meestal nog even aan. Vind je hem ook zo leuk?’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s