Eromantiek

Kuis

In de stad kies je voor een personeelsadvertentie, maar hier werkt dat anders, weet ik nu. Sœur Maria gaf aan de uitbaatster van de Colruyt door dat ze een hulp in de huishouding zocht en wachtte rustig af. Vandaag meldde zich de eerste gegadigde.
Marianne vertelde derdejaars studente vroedkunde te zijn en wekelijks haar ouders in het naburige dorp te bezoeken. Graag verdiende ze een centje bij en ze gaf naar aanleiding van eerdere onprettige ervaringen aan het prettig te vinden om dat bij ons in het klooster te doen. Ik begreep direct wat ze bedoelde. Soms wil je gewoon in alle rust je werk kunnen doen. Al ben ik overwegend hetero, voor Marianne overweeg ik … Potjandorie! Bij zo’n vrouw heeft iedere man moeite om op zijn handen te blijven zitten, denk ik. Schijnbaar verlegen draaide ze krullen in haar rossige haar toen ik vroeg hoeveel ze wilde gaan verdienen. Toch stonden haar groene ogen een tikkeltje brutaal toen ze een vrij behoorlijk uurloon bedong. Ik heb de uitdaging aangenomen. Allebei de uitdagingen, vrees ik. Ik denk dat ik voor mezelf een werkje aan de grote keukentafel verzin als ze vrijdag onze kloosterkeuken komt boenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s