Feetje·Liefde

Feetje

feetje

Vandaag bezoek ik H, een van de allerliefste mannen die ik mijn vriend mag noemen. Hij slaapt. Daarom ben ik extra voorzichtig als ik bij hem in zijn ziekenhuisbed klauter. Ik vouw mijn vleugeltjes zo strak mogelijk tegen me aan, want ik weet dat ze erg kunnen kriebelen als ik ze te heftig laat trillen. Als ik wil plagen en uitdagen is dat heerlijk, maar vandaag wil ik alleen maar lief zijn. Waarom verpleegsters altijd zo strak instoppen is me een raadsel, maar het lukt me om me onder zijn deken te wurmen. Ik kruip voorzichtig omhoog en de angst slaat me om het hart. Want het kriebelt vreselijk ineens en ik ben bang dat ik moet niezen. Ik trek een van H’s kuitharen uit mijn neusje en druk mijn gezicht in het matras. Hatsjie! En nog een keer, hatsjie! Even blijf ik doodstil liggen, maar ik geloof niet dat H me heeft gehoord. Niet zo verwonderlijk, want hij is erg ziek. Ik tijger verder. Voor de zekerheid ga ik buitenom, want het zou me misschien te veel moeite kosten om onderweg niet een heleboel feeënkusjes rond te strooien. Maar poeh hé, H is niet bepaald een klein kereltje en ik vlieg nou eenmaal liever dan dat ik kruip. Eindelijk bereik ik zijn schouder. Even uitpuffen. Hijgend bedenk ik dat hij zich meestal nog veel warmer en benauwder voelt dan ik nu. Ik slik ervan. Heel snel veeg ik mijn neusje af aan zijn laken, klauter verder en druk een kus in zijn hals. Dan ga ik er eens even goed voor zitten.
‘Lieve H,’ fluister ik in zijn oor, ‘je ligt hier nu al zo’n poos in diepe slaap. Misschien moet je maar weer eens wakker worden. En dan die eigenwijze specialist eens goed duidelijk maken dat ze er helemaal naast zit!’ Ik vind het moeilijk om verder te praten en heel, heel zachtjes streel ik zijn prachtige krullen. ‘Kom, lieve H, laat ze allemaal een poepie ruiken.’
Ik steek mijn hand diep in mijn kousje en pak zo veel feeënstof als ik maar vast kan houden. Ik blaas … en blaas … en blaas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s