Eromantiek

Droom

Hebben jullie dat ook wel eens? Dat je wakker wordt uit een droom, je omdraait en gewoon weer verder droomt? Je dan weer wakker wordt, een slokje water neemt of een plas gaat doen en dan doodleuk weer verder gaat? Ik heb dat eigenlijk nooit. Behalve vannacht.
Ik droomde dat ik op een terras zat. Mijn telefoon lag voor me op tafel en wel honderd keer keer ik of hij wel aan stond. Ik had geen idee waarom dat nou zo belangrijk was. Ik nam een slokje van mijn wijn en stak een sigaret op. Op dat moment schrok ik voor de eerste keer wakker. Het duurde even voordat ik me realiseerde dat het slechts een droom was. Morgen ben ik een half jaar van het roken af. En iedere keer als ik droom dat ik weer rook, schrik ik me naar. Toch viel ik weer in slaap.
Ik zag een man die op een schrijver leek die steeds mijn aandacht weet te trekken. Al weet ik dat niet zeker. Het was vooral zijn witte panama met grijze band die me bekend voorkwam. Meestal vind ik dat een beetje showerig, maar hij kon het prima hebben. De man pakte zijn telefoon en toetste een telefoonnummer in. Het bleef stil. Bij allebei. Vreemd teleurgesteld werd ik weer wakker.
Ineens zat hij zo vlak voor me dat ik hem bijna ruiken kon. Brede schouders in een zilvergrijs colbert. En weer die telefoon waar hij druk mee in de weer was. Ik was nerveus, mijn ademhaling zat veel te hoog, mijn mond was droog ondanks de wijn. Ik was te onrustig om te blijven zitten. Toen ik opstond, ging mijn telefoon. ‘Hai, met Fenne,’ zei ik. Hij draaide zich om, lachte ontwapenend verlegen, mompelde iets over passie, sloeg zijn armen om me heen en begroef zijn gezicht in mijn buik.
Inmiddels ben ik al een poosje wakker en gooi me van de ene op de andere zij. Dromen lukt niet meer. Ik zal het verder met mijn fantasie moeten doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s