Wat voorbij komt

Vorstvrij

In het huis waar ik nu verblijf, stond de verwarming op ‘vorstvrij’ toen ik eergisteren aankwam, maar geloof me als ik zeg dat het voelde alsof we nauwelijks aan De Kleine IJstijd ontsnapt waren. De koelkast bleef stil toen ik hem inschakelde. Ik vermoed dat hij in alle rust op temperatuur wilde komen.
De uitleg in de handgeschreven gebruiksaanwijzing was duidelijk. De verwarming sloeg aan en de boiler verwarmde ijswater tot een temperatuur waarbij ik mijn tanden durfde te poetsen. Toch haalde ik het dekbed van het bed in de grote slaapkamer en legde hem over de mijne in de logeerkamer. Ik weet dat ik het koud had, een minuutje of zo. Daarna sliep ik twaalf uur aan een stuk.

En nu zijn de luiken open en stroomt zonlicht door het huis. Ik weet niet goed hoe ik me voel. Ik ben hier helemaal alleen, maar voel me niet eenzaam. Mijn wang doet pijn, maar weer minder dan gisteren en de controle-afspraak met de plaatselijke huisarts is vorige week al gemaakt. Op het bovenste blaadje van het blocnote op tafel staan zijn adresgegevens en telefoonnummer. Vreemd, zijn naam geeft me een prettig gevoel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s