Klooster

Ziek!

Sœur Ernestine is de oudste bewoonster van het klooster waar ik logeer. Na een leven gevuld met gebed en genezing protesteert haar kleine lichaam en laat ook haar grote geest het steeds vaker afweten. Dan lijkt ze langzaam te verdampen en verdwijnt ze in een wereld die alleen zij kent.
Normaliter ziet ze er dan beslist niet ongelukkig uit, maar toen ik haar vanmiddag thee bracht, trof ik haar in tranen. Ik dacht dat ze misschien in de war was, maar ze was volkomen helder. De ontvangst van Radio Klara had gehaperd, vertelde ze toen ik haar trachtte te troosten. Ze had aan de grote knop gedraaid en was midden in het nieuwsoverzicht beland. Met horten en stoten vertelde ze dat in Wenen een 20-jarige Irakese asielzoeker een jongetje van tien had verkracht. Terwijl het slachtoffertje in het ziekenhuis aan zijn verwondingen werd behandeld, verklaarde de dader dat hij het niet kon helpen omdat het om ‘een seksueel noodgeval’ handelde.
‘De kleine jongen is voor zijn leven getekend.’
Ik knik en huil met haar mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s