Wat voorbij komt

Kerst

Stukje bij beetje komt het terug. Flarden. Kerst 2015. Vooral wat ik voelde. Chatberichten tussen X, de man die mij onwaarheden vertelde, maar die ik een tweede kans gaf omdat hij me bezwoer van niemand zoveel te houden als van mij, helpen het in de goede volgorde te krijgen. Maar er gebeurt nu veel meer dan dat. Er valt een kwartje. Me dunkt dat het tijd wordt.

Ik weet nog dat mijn koorts hoger en hoger werd. Griep! En ik zou koken met kerst! De laatste weken verloor ik nogal wat gewicht. Dat verklaart misschien dat ik zo snel uitdroogde dat ik opgenomen moest worden. Eerste Kerstdag gaat volledig aan me voorbij. Maar het infuus doet zijn werk. Tweede Kerstdag schrijf ik soms wat berichtjes.
Vroeg in de avond krijg ik plotseling een angstaanval. Ik kruip over de grond, wil terug naar het klooster en probeer me te verstoppen voor de duivel uit mijn jeugd. Dat is nogal wat om terug te lezen, geloof me. Ik had het koud en huilde omdat ik als kind bijna dagelijks getrapt, geslagen en verkracht werd. Ik realiseer me opnieuw dat ik niet voor niets hier bij de nonnen zit. Maar hij antwoordde nuchter dat ik in goede handen was.
Ik was alleen, zo verschrikkelijk ziek en bang. Hij liet me in de steek. ‘Effe douchen’, zei hij. Twee uur en kwartier liet hij me janken als een gewond dier. De liefde van zijn leven …?

Later vertelde ik hem dat ik in de hal van het ziekenhuis was, bij de deur. En dat mijn voeten zo koud waren. Ik wilde naar buiten. Later ook dat het zo regende en zo donker was. Daarbuiten. Want daar was ik inmiddels. Vrij eenvoudig op te maken uit mijn radeloze, niet mis te verstane berichtjes. Hoezo zei hij me dat ik veilig was? Dat kon hij echt niet weten.
Pas 7,5 uur daarna vroeg hij hoe het met met me ging. Ik zei oké. En vertelde pas veel later hoe ze me vonden in het fietsenhok van de school een paar kilometer verderop. In slipje en t-shirt, op blote voeten. Versteend van kou en angst.
Hij sliep.

Slapen. Dat ga ik nu lekker doen. Veilig thuis bij ‘mijn’ nonnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s