Klooster

Badderen

badkamer
Kunnen jullie je nog herinneren dat ik de vorige keer dat ik in het klooster was een badkamer ontdekte? Of heb ik dat niet verteld? Vast wel, ik vertel jullie alles, toch?
Maar goed …
Gisteravond klaagden twee van mijn nieuwe vriendinnen over het sint-en-pestweer. Terecht, want ze lopen allebei krom van de reuma en artritis.
‘Zou een heet bad niet helpen,’ vroeg ik.
Ze keken me aan en het leek of ze niet wisten wat te antwoorden.
‘Er is hierachter, in de aanbouw, toch een bad?’
‘Een bad is wel erg werelds,’ zei sœur Maria, die zich bij mijn weten nog steeds beperkt tot een washandje en koud water in haar cel.
Er ontspon zich een discussie. Ik vind dat een warm bad tegen gewrichtspijn nemen verstandig is en niet decadent of frivool. De meningen waren verdeeld, maar de nonnen met pijn begonnen steeds meer voor mijn gedachte te voelen. Ik had een ijzersterk punt met het feit dat ze dan misschien zelfs wel weer konden knielen!
Maar waarom ik dit vertel …
Ik heb toen het bad wel schoongemaakt en het stukje vloer ervoor gepoetst, maar de rest is niet zo fris. Net dus een emmer sop geklopt (Ja, geklopt. Ze kuizen hier nog met soda en groene zeep) en ik ben de badkamer aan het schoonmaken. Maar nu vraag ik me dus steeds meer af hoe die badkamer hier terecht gekomen is, als baden zo profaan is.
Hoe zou ik daar nu eens achter kunnen komen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s