Wat voorbij komt

Lichtpuntje

‘Jouw ontbijt bestaat ook alleen uit koffie?’ De kleine Surinaamse die me wekte, beweegt vragend haar hand naar de stoel naast me. Ik knik. ‘Vind je het erg als ik nog even een kopje bij jou drink? Ik heb er een hekel aan om direct na mijn dienst de deur uit te vliegen. En ik het weekend doen we het allemaal wat rustiger aan. Er zijn er best veel naar huis vandaag.’ Ze leunt achterover. ‘Hoe voel je je?’
‘Eigenlijk wel goed. Ik heb voor het eerst sinds lange tijd een paar uur geslapen.’
‘Fijn dat je je hier op je gemak voelt.’ Ze klopt zachtjes op mijn hand.
‘Ik heb zelfs niet gedroomd,’ zeg ik.
Ze kijkt me aan. Ik zie pretlichtjes in haar ogen. ‘Niet gedroomd?’
Aarzelend schud ik mijn hoofd.
‘Niet gedroomd?’ herhaalt ze. Ze slaat met beide handen op haar bovenbenen. ‘Niet gedroomd, zegt ze!’ Haar schaterlach buldert door de koffiekamer. ‘Vertel eens, Fenne. Wie is Ferry?’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s