Wat voorbij komt

Ben

Mijn ex-buurjongen was jarig. Dat is leuk. Ware het niet dat hij in Drenthe woont. En dat voor zo’n gezellige man, maar goed. Ik wilde naar zijn feestje. Ze zijn beroemd. In heel Drenthe.
Maar Sergio had andere plannen. Hij wilde overleggen, praten over Antwerpen en zo. Dus ik nam hem mee. Het is tenslotte een heel eind rijden. We waren nog lang niet uitgesproken toen we arriveerden, maar ik luisterde niet zo goed meer. Want Ben was er.
O, dat mag ik eigenlijk niet zeggen. Dat hij Ben heet, bedoel ik. Maar ja, is nu al gebeurd, toch?
Toen mijn buurjongen studeerde woonden hij en Ben in hetzelfde studentenhuis. Ben was een kruising tussen Gordon Ramsey en Rintje Ritsma, maar dan lekkerder. Ik was er vaak. Doe maar even net alsof je heel verbaasd bent.
Maar Ben zag mij als het kleine vriendinnetje van zijn vriend terwijl ik door het huis stuiterde als ik slechts zijn aanwezigheid vermoedde. Ik was lucht. Hoezeer ik ook mijn best deed. Man, wat heb ik gejankt om die jongen!
Deze keer merkte Ben me wel op. En hoe! En ik …uh … was me ook bewust van zijn … uh … beschikbaarheid?
Het feestje was super. Sergio gedroeg zich inmiddels als een oververhitte puber met een kleine kinnesinnekwestie toen mijn buurjongen me apart nam. Of ik wel in de gaten had dat Ben op zijn knietjes al kwijlend achter me aan kroop. Bij wijze van spreken dan. Dát was wat ik dacht, Mijn vriend zei het iets anders: “Ben is zeer van je gecharmeerd. En jij hebt de leeftijd, Fenne. Je moet wat rustiger worden. Settelen. (Echt, dat zei hij!) Realiseer je je dat hij inmiddels een zeer gerespecteerd wetenschapper is?” Dat zei mijn vriend dus. Eerlijk gezegd vond ik Bens loopbaan niet zo interessant. Zijn heerlijke lijf wel. En het huis van mijn minstens zo geslaagde vriend is onwijs groot.
Het knusse feestje liep enigszins uit de hand.
En nu is Ben een beetje boos, denk ik. En Sergio beledigd. En mijn buurjongen teleurgesteld. En … ja, wie wat niet eigenlijk. En ik? Ik geniet nóg!

Een gedachte over “Ben

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s