Wat voorbij komt

Op Facebook

In ogenschouw genomen dat hij iedere maand weer een leuk bedragje naar me overmaakt, is hij mijn baas. We zijn zo vertrouwd met elkaar dat onze klanten weigeren te geloven dat wij geen stel zijn. Maar in feite is Sergio mijn beste vriend. We delen al onze geheimen: afspraakjes, avontuurtjes, vlinders en katers.
‘Sers,’vroeg ik hem tijdens de lunch, ‘vind je het erg als ik soms ook wat over jou vertel?’
‘Aan wie?’
‘Nou, ik heb sinds gisteren 296 kersverse vrienden.’
Hij trok enkel zijn wenkbrauw op. Wel een mooie trouwens. Breed en donker. Ik epileer regelmatig het stukje ertussenin. Een man in zijn positie moet er immers verzorgd uitzien. Hij houdt er niet van. Dat zegt hij tenminste, maar hij ondergaat het gelaten. Zijn haar doe ik ook. Hij wil het liever kort. Dan mompel ik wat. Zijn prachtige, donkere krullen zijn inmiddels bijna schouderlang.
‘Op Facebook,’ vulde ik aan.
‘Nonsens,’ bromde hij. ‘Als ik het maar niet hoef te lezen.’
Zijn baguette van Olympische afmetingen – een échte man lust wat bij de thee – maakte een gesprek verder onmogelijk. Ik glimlachte. Ik had zijn toestemming.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s